16 januari 2014

Försommar 2013

April

Varning för mobilbilder och systemkamerabilder blandade i en enda röra!


Då har vi kommit fram till april och åh, vilken månad det var. Månaden började med ett påskrivet anställningsbesked, jag fick jobb och ingen var gladare än mig, som jag har längtat! "My ticket to ride"! Tror knappt att vi var hemma en enda helg för vi hann med några påskfiranden både i Stockholm och Varberg. I månadsskiftet mars/april firade vi alla vårfödelsedagar med gemensamt påskkalas hos mamma och pappa. Vi pysslade och åt alla tillsammans, det är så synd att vi inte får till det oftare! Sen bar det av ner mot Varberg för påsklov och några underbart sköna dagar. Jag blev firad på finrestaurang, vi gjorde en utflykt ut till Getterön och åt morotskaka på klipporna och umgicks med familj och vänner. Åkte till Göteborg och A köpte ny cykel, tror nästan att det var hans favoritdag på hela året!


Sen blev det äntligen avresedags och jag och mamma for iväg för att möta våren i London. Vi fick en fantastisk resa och hann med hur mycket som helst på bara några dagar, shopping, sighseeing, musikalen phantom of the opera och ett antal fikabesök. Som vanligt promenerade vi oss trötta och en kväll orkade vi inte ta oss hem innan middagen så servitören trodde att vi var i London för att springa marathon den helgen eftersom vi hade gympaskor (på en "vitadukar-restaurang"!). E var på besök från Stockholm och mina egenplanterade frön fick skott. Utöver alla helgresor spenderade vi en massa tid med J och M på hemmaplan också, en del skola och jobb blev det förstås också. En händelsrik och urhärlig månad helt enkelt!

Maj

 


I maj exploderade våren och den efterlängtade värmen kom med stormsteg! Även denna månad började med några dagar i Stockholm med Melodifestivalfinal och kompishäng. Jag fick världens finaste ljusstakar av A och gosade med lill-A som vuxit massor sen vi sågs sist. Vi åt årets första glass och gjorde en cykelutflykt till Berg. Minns att det blåste nåt helt enormt på vägen dit och när vi kom fram var vi helt slut så efter en frusen picknick cyklade vi tillbaka, men mysigt var det!

 

Jag och pappa var ute och fotograferade våren, mamma och Boss planterade vårblommor och jag köpte mitt första riktiga redigeringsprogram. Vardagsrummet fick en ljusare färgskala och mitt hår fick en välbehövlig makeover när jag klippte mig bra mycket kortare än på länge. Jag åkte på årets segaste influensa och var helt däckad i en vecka. I maj hade vi slutspurt i skolan och jag och A började planera vår interrail lite noggrannare. Jag hade fortfarande dille på blommor och tror inte att det gick en enda vecka utan att vi hade färska blommor i både kök och vardagsrum! Upplärningen på jobbet övergick till mitt första riktiga pass och i slutet av maj tackade vi av de som skulle sluta till sommaren med en middag på stan.

 Juni

 

Precis som de två tidigare månaderna var juni också en väldigt händelserik månad! Vi hade inlämningsuppgifter och redovisningar i skolan, jag fick praktikplats och sen avslutade jag mitt första år på mastern i slutet av första veckan i juni. Vi började med en helg i Varberg, picknick vid havet och konsert med Håkan Hellström i Göteborg. A jobbade sista veckan och vi började packa ihop oss för en sommar borta. Jag åkte till Stockholm några dagar och umgicks med familj och vänner. Fotograferade fina H och fick några fina bilder från en runda med pappa i ett industriområde. Vi hade picknick på favoritstället vid Mälaren och jag välkomnade sommaren med frukost på balkongen och långa, snabba promenader i bara linne. Som jag hade längtat efter sommaren!

 
 

Andra helgen i juni var vi på bröllop och hade en jättemysig helg tillsammans med A:s släkt. Vi hade picknick längs vägen på väg ner till Skåne, bröllopet hölls i en vacker kyrka och vi övernattade i ett riktigt gammalt värdshus med knarrande golv och smala sängar. På söndagen började det pirra rejält i magen för då var det nära. Vi hade resfeber så det stod härliga till och den 18:e var det dags att hoppa på tåget ner mot Paris! Jag tror att resan får ett eget inlägg med tanke på hur många hundra bilder jag har från våra Europaveckor. Alltså jag säger det igen, vilken vår!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar