8 oktober 2013

Veckans fokus!

Det känns som att både bloggen och jag behöver en liten nytändning vad gäller ämnen, teman och saker att skriva om. Från början var bloggen ett sätt för vänner och familj att få följa med på vår flytt och vårt nya liv här. Förra hösten hände det stora och omvälvande saker i mitt liv som gjorde det svårt att skriva om djupare saker. Jag ville inte och vill fortfarande inte bli för privat och det som hände då var något som jag helt enkelt valde att inte dela med allt och hela världen. Det gjorde att inläggen blev mindre personliga och av en annan karaktär, lite mer dagboksaktiga med mycket fokus på vad vi faktiskt gjorde om dagarna. Jag är inte helt säker på att det är så himla intressant för andra att läsa om hur mina dagar ser ut (kanske med undantag från mamma och pappa då ;) ) så därför blev det mer och mer foto här i bloggen under våren. Mest för att jag tycker att det är så roligt men det blev också ett sätt för mig att få visa mina bilder Sen är det så att jag själv föredrar bloggar med mycket bilder, inläggen blir lite mer levande på det sättet. Nu är ju fotograferingen en allt större del av min vardag och jag drömmer om att fortsätta utvecklas och bli ännu bättre. Tanken är ändå att försöka fortsätta med det vardagliga här inne för en ren och skär fotoblogg har jag långt kvar till. Kom därför på en ny idé som kanske kan vara rolig både för mig och för er att variera mig med, någon form av sammanställning över det som fyller mig och mina tankar just nu; Veckans fokus!


Ända sen i augusti hart jag varit på jakt efter en snygg, klassisk kappa med luva och knyt i midjan. Har fortfarande inte hittat rätt men tänker mig något i stil med de ovanför även om den nödvändigtvis inte behöver vara i svart.


Yoga, en ny stor-favorit! Har aldrig haft varken tålamodet eller lusten att ens testa men jag bara älskart. Mitt gym har bara ett enda yogapass i veckan så det gäller att vara tillgänglig på torsdagar. Instruktören är suverän och stämningen är så skönt avslappnad och kravlös. Just do it!


Vi har börjat fundera lite kring kommande flyttplaner och pratat om önskemål och vad vi känner och vill inför våren. Ända sen jag var liten har jag haft en hang-up på trädkojor. Jag älskade att klättra i träd, byggde kojor och inredde gärna med både dockor och gosedjur i äppelträdet hemma i trädgården. Drömmen var helt klart att få bo som på bilden, högt uppe bland trädtopparna med nära till naturen. Nu kanske en trädkoja känns något avlägsen men den där drömmen lever ändå kvar lite och skulle jag någon gång få chansen att bo på Hotell Hackspett så vore lyckan gjord!


Lyssnar på Melissa Horns nya skiva och känner mig förberedd på storm.


2 kommentarer:

  1. vart kommer dem kapporna ifrån?

    SvaraRadera
  2. Åh wow! vilken häftig bild på trädkojan. Antar att den finns den i verkligheten? Jag håller på att skriva en bok där paret åker på bröllopsresa och bor i en trädkoja på stranden. Skulle vilja veta hur en sådan ser ut invändigt. :)

    SvaraRadera