25 september 2013

Zurich, del ett

 
Utsikten över Zurichs stad från F och R:s lägenhet!

 Ja, då har vi kommit fram till en av resans absoluta höjdpunkter - Zurich! Vi har förmånen att ha fina vänner i staden och därför hade vi både boende och guidning garanterat. A har varit på snabbvisit i staden en gång innan men ingen av oss har varit där "på riktigt" och vi blev verkligen positivt överraskade. Det är en stor och liten stad på samma gång kan man säga. Den är fräsch och trots vackra, gamla områden känns den pigg och modern. Det bästa var helt klart närheten till naturen. Precis i anslutning till staden, på gångavstånd från F och R:s lägenhet, breder skogen ut sig och höga berg omger både staden och Zurichsjön. Genom staden rinner en vacker flod som man till och med kunde bada i. Det fanns jättehäftiga bryggor utlagda mitt i floden och eftersom strömmen var så stark var badställena inhägnade så att man inte skulle "flyta iväg" när man simmade. Känslan av att hoppa i det iskalla vattnet och bara slappna av och följa med strömmen var helt otrolig!

Vår tid i Zurich fick dock inte den bästa starten för när vi kom fram och klev av tåget blev vi alldeles överväldigade av den vidrigt cigarettrökiga tågstationen. Det kan ha varit den äckligaste stunden på hela resan faktiskt och eftersom vi var tvungna att sitta och vänta på att växla pengar i över en timme hade vi tyvärr inget annat val än att sitta där mitt i röken och försöka andas så lite som möjligt. När vi äntligen var färdigväxlade var vi alldeles vimsiga i huvudet, herregud vad äckligt det är med cigarettrök... Med tanke på den starten var det så himla skönt att äntligen få kliva av spårvagnen och träffa F, A:s bästa kompis och vår egna Zurich-värd! F och R bor högt uppe på berget i stan och har världens mest fantastiska balkong med milsvid utsikt. Ja hela lägenheten är jättefin och området tokmysigt med nära till naturen. Men smakar det så kostar det och mycket kan man säga om Zurich men det är definitivt inte en billig stad att leva och bo i. En grannlägenhet, visserligen en riktigt stor lägenhet med två takterasser, kostade visst över 40 000 svenska kronor i månaden...

Grabbarna var minst sagt glada för att ses igen!

 Middag på balkongen första kvällen, man kan inte annat än att älska den här platsen!

 
Gofrukost och en nyvaken, lycklig tjej!

Vi blev fantastiskt väl omhändertagna av både F och R som hade förberett aktiviteter, bäddat, fixat och storhandlat inför vår ankomst! Första kvällen spenderade vi ute på balkongen med god mat och långa diskussioner fram till läggdags. Morgonen efter vaknade vi upp till regn och dimma, ett riktigt ruggväder men det kunde faktiskt inte ha spelat mindre roll. Vi hade en helt perfekt första dag iallafall och anpassade helt enkelt aktiviteterna efter vädret. Morgonen, eller alla mornar rättare sagt, började med storfrukost i vardagsrummet med schweiziska delikatesser och espressokaffe. Eftersom vi har turen att både F och R gillar träning lika mycket som oss så drog vi så småningom på oss träningskläderna och gasade ner till gymmet. Behöver jag säga att det var skönt med ett riktigt träningspass efter 1½ vecka på resande fot? Jag tror att vi var på gymmet i nästan två timmar, helt galet! Framåt eftermiddagen packade vi in oss i deras lilla bil igen och körde i drygt en timme till tyska gränsen. Där checkade vi in på ett utomhusbad med varma källor, olika "spabastuar" och flera  pooler med olika massagefunktioner och strömmar. Hur mysigt som helst! Kvällen avslutades med ännu en höjdpunkt på resan; en trerätters middag på ett Landhouse i Tyskland. Det var en lokal pub i en liten by mitt ute på landet med heeelt fantastiskt god mat. Äkta hemlagad mat, stora portioner, tysk öl och den bästa servicen man kan tänka sig. Med regnet porlande utanför var de tända ljusen och den stora öppna spisen pricken över i't.

 Vårt glada gäng på väg till Tyskland!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar